Дата публікації:
23 вересня 2014
Кількість переглядів:
702
Поділитися:

Першокурсники Сумського державного університету проявили  творчі й ораторські здібності на літературному конкурсі авторської поезії та художнього читання «Осіннє золото». Творчий турнір пройшов 18 вересня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ.

Усі поезії студентів були пронизані осінніми настроями. У когось осінь – вітряна і дощова, у когось – сонячна і тепла. Ліричної атмосфери дійству додали гості свята – Музи, класична музика і відеопрезентація на тему української літератури та осені.

В номінації «Кращий читець» було представлено сім конкурсантів. Дарія Захарченко (ФЕМ) прочитала вірш  про горобинові грона, Олег Голуб (Юридичний) представив чоловічий погляд на осінь, а Анастасія Плющик (ЕлІТ) розповіла «Історію однієї душі». Двоє учасниць обрали поезії про чекання: Ліліана Данілова (ЕлІТ) розкрила таємницю жіночого серця, яке довгими осінніми днями чекає коханого, а Вікторія Прохненко (ТеСЕТ) передала стан чутливої душі. Богдан Абакумов (ТеСЕТ) продекламував віршовані рядки про жовтень і тишу, а Марина Толчій (Медінститут) – про щедрі дарунки осені.

В номінації «Авторська поезія» виступили дві учасниці. У Юлії Носаль (ІФСК) осінь наповнена п’янким ароматом чорнобривців і довгими роздумами. Марина Гладченко (ЕлІТ) асоціює цю пору року з теплим пальто і гарячим чаєм.

За підсумками конкурсу переможцями стали Анастасія Плющик та Юлія Носаль. До поетичних дебатів долучилися і глядачі. Під час інтерактивних ігор вони розглянули осінь як метафору та разом створили образ жінки-осені.

«Такі літературно-мистецькі заходи виховують у студентів почуття прекрасного», – переконана організатор конкурсу, начальник відділу позанавчальної роботи СумДУ Наталія Гордієнко.

 

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]