Дата публікації:
13 березня 2012
Кількість переглядів:
1476
Поділитися:

13 березня в літературній вітальні бібліотеки СумДУ з нагоди вшанування пам’яті Тараса Шевченка відбувся святковий захід «Тарасів рушник». Організаторами заходу стали провідний фахівець відділу позанавчальної роботи Неля Лінькова та учасники гуртка «Краяни».

Символами зустрічі стали вишитий портрет Шевченка, запалена свіча на столі та білий рушник, на який, розглядаючи біографію письменника, вішали червоні та чорні стрічки, відповідно до того, яка подія траплялася в житті поета.

Аудиторія мала змогу почути вірші («Тополя», «І виріс я на чужині», «Минають дні, минають ночі», «Реве та стогне Дніпр широкий»), уривки з поем, романси письменника у виконанні юних краян. Так, Вікторія Радченко й Олена Симоненко виконали під музичний супровід акардіону романси «Така її доля» та «Пісня про Катерину». Слухачами заходу стали студенти економічного та інженерного факультетів. Вони виявили неабияку цікавість та обізнаність у тематичній вікторині. За правильні відповіді розумники отримали солодкі подарунки.

По закінченню свята рушник був «вишитий» червоними та чорними нитками. Світлих відтінків було небагато – визволення з кріпацтва, любов до України, творча спадщина... І хоча на полотні переважав темний колір – смерть матері та батька, заслання, заборона писати й малювати, велика туга за рідною Україною, хвороба, але життєве полотно Тараса Шевченка, як наголосила Неля Сергіївна, звичайно можна урізнобарвити всіма кольорами веселки. Воно було таке ж цікаве та багатогранне, як і вся літературна та мистецька спадщина митця.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]